Spinal & Biologics

Vår Spine-virksomhet utvikler mange av de nye pleiestandardene for behandling av ryggrad, muskler og skjelett. Vi samarbeider med internasjonalt anerkjente kirurger, forskere og innovative partnere for å tilby et bredt spekter av toppmoderne produkter og teknologier som får pasientene tilbake til et normalt, aktivt liv raskere, og som behandler en rekke tilstander i muskel- og skjelettsystemet, nervesystemet og ryggraden.

Viktigste produktkategorier

Medtronics nakkeskiveproteser

Nakkeskiveproteser*

En skiveprotese er en protese som settes inn mellom virvlene for å erstatte en naturlig ryggradsskive. Den er konstruert for å bevare bevegeligheten i det behandlede virvelsegmentet.


Ballongkyfoplastikk*

Medtronics ballongkyfoplastikk*

Dette er en minimalinvasiv prosedyre for reparasjon av kompresjonsfraktur i ryggraden på grunn av osteoporose eller kreft. Prosedyren anvender ballonger for å gjenopprette virvellegemets høyde. Bensement settes inn i virvellegemet for å stabilisere bruddet.

Tilstand

Ryggradsbrudd


Biologiske midler*

Biologiske midler

Sammen med Wyeth Farmaceuticals tilbyr Medtronic en kirurgisk implementerbar medisin som en del av vår plattform for biologiske midler. Denne medisinen er utviklet for å initiere benvekst i spesifikke, målrettede områder.


Dekomprimerende interspinøse implantater*

Medtronics dekomprimerende interspinøse implantat

Disse implantatene er konstruert for å holde rommet mellom ryggtaggene (spesifikke deler av virvlene) åpent, slik at når personen står oppreist, vil ikke nervene i ryggen bli klemt eller volde smerte.


Minimalinvasiv ryggkirurgi*

Medtronics Minimal Access Spine Technologies

Minimalinvasiv ryggkirurgi utføres gjennom mindre snitt enn tradisjonell åpen kirurgi og kan føre til redusert muskeltraume1. Minimalinvasiv kirurgi kan utføres perkutant (gjennom huden) eller miniåpent (gjennom et lite snitt) og kan brukes til å behandle alle deler av ryggraden.


Rekonstruktive ryggradssystemer*

Medtronics rekonstruktive ryggradssystemer

Rekonstruktive ryggradssystemer omfatter skruer, stenger og koblinger som implanteres langs den berørte delen av ryggraden for å danne grunnlag for ryggradsfusjon. Ryggradsfusjon er simpelthen sammenføyning av to bensegmenter, enten et brudd eller et virvelledd. Instrumenteringen fungerer som en "intern avstøpning" for å stabilisere virvlene til fusjonen, eller gjenveksten, kan skje.


Litteratur

  1. Sasaoka, et al. Objective assessment of reduced invasiveness in MED compared with conventional one-level laminotomy. European Spine Journal. 15: 577–582, 2006.

 

*En oversikt over indikasjoner, kontraindikasjoner, forholdsregler, advarsler og mulige bivirkninger finnes i bruksanvisningen.

Michelson-logo

Last updated: 25 Jun 2014

Section Navigation

Additional information

Norway