Diabetes

Diabetes er Medtronics femte største forretningsområde. I over 30 år har vi hjulpet diabetikere til å håndtere glukosenivået og leve et lengre, sunnere liv. Vi tilbyr et integrert diabetesbehandlingssystem, deriblant en insulinpumpe, kontinuerlig glukoseovervåkning (CGM), insulintilførsel og verktøy for behandlingshåndtering. Studier viser at dette integrerte systemet kan gi bedre glukosekontroll1,2 sammenlignet med flere daglige injeksjoner (MDI), slik at risikoen for komplikasjoner på lang sikt3 og insulinfølingen4,5 blir mindre alvorlig. Systemet gir oss dessuten et forsprang på veien mot å utvikle en kunstig bukspyttkjertel –
et "lukket" insulintilførselssystem.

Viktigste produktkategorier

Insulinpumper*

Medtronics insulinpumpe

Insulinpumper er enheter som leverer presise doser av hurtigvirkende insulin for så nøyaktig som mulig å samsvare med kroppens behov. De er små – på størrelse med en mobiltelefon – og bæres eksternt (ikke implantert). De kan festes diskré i et belte, legges i en lomme og skjules under klærne. De gir diabetikere den friheten de ønsker uten å måtte bekymre seg for injeksjoner og spesialmat. Vi har i dag den eneste insulinpumpen med en integrert funksjon for kontinuerlig glukoseovervåkning som kan bidra til at insulinfølingen blir mindre alvorlig3,4.

Tilstand


Kontinuerlige glukoseovervåkningssystemer*

ipro-prof-cgm-th

Med kontinuerlig glukoseovervåkning (CGM) får mennesker med diabetes et mer fullstendig bilde av sine glukosenivåer, noe som kan føre til bedre behandlingsavgjørelser og bedre glukosekontroll1,2. CGM måler glukosenivåer i sanntid, 24 timer i døgnet. CGM viser hvilken vei glukosenivåene går, varsler tidlig om lave og høye nivåer, utløser alarmer for lave og høye nivåer mens pasienten sover, og gir innsikt i hvordan mat, fysisk aktivitet, medisinering og sykdom påvirker glukosenivåer.

Et CGM-system består av:

  • en glukosesensor implantert under huden som måler glukosenivåer.
  • en sender som sender glukoseinformasjonen fra sensoren til insulinpumpen via avansert trådløs radiofrekvensteknologi (RF).
  • en insulinpumpe som viser glukosenivåer på pumpens skjerm og varsler brukeren hvis den oppdager at glukosenivået når en høy eller lav grense.

Tilstand


Insulintilførsel

Medtronic infusjonssett og reservoarer

Å velge et sikkert og pålitelig infusjonssett og reservoar som er tilpasset livsstilen til mennesker med diabetes er viktig for vellykket pumpebehandling. Våre infusjonssett og reservoarer* er grundig testet for å sikre en jevn insulintilførsel. Deres unike utførelse gjør det mulig å endre settet så raskt og beleilig som mulig.

Tilstand


Verktøy for behandlingshåndtering*

Medtronic CareLink verktøy for behandlingshåndtering*

Vår nettbaserte programvare for diabetesbehandlingshåndtering samler kritisk informasjon fra en pasients insulinpumpe, fortløpende glukosemonitor og blodglukosemeter. Den forvandler informasjonen til rapporter som hjelper oss å forstå effektene av insulin, karbohydrater og mosjon på glukosenivåer. Den gjør det også mulig for helsepersonell å se pasientenes opplysninger fra datamaskinen på sykehuset.

Tilstand


Mer informasjon
finnes på www.medtronic-diabetes.co.uk.

Litteratur

  1. Juvenile Diabetes Research Foundation Continuous Glucose Monitoring Study Group. Continuous glucose monitoring and intensive treatment of Type 1 diabetes. N Engl J Med. 2008;359:1464-1476.
  2. Bergenstal RM, Tamborlane WV, Ahmann A, et al. Effectiveness of sensor-augmented insulin-pump therapy in type 1 diabetes. N Engl J Med 2010; 363:311-20.
  3. Diabetes Control and Complications Trial/Epidemiology of Diabetes Interventions and Complications (DCCT/EDIC) Research Group. Modern-day clinical course of type 1 diabetes mellitus after 30 years’ duration: the Diabetes Control and Complications Trial/Epidemiology of Diabetes Interventions and Complications and Pittsburgh Epidemiology of Diabetes Complications experience (1983-2005). Arch Intern Med 2009;169:1307–16.
  4. Garg S et al. Automatic suspension of insulin delivery: the in-clinic ASPIRE study. Diabetes Technol Ther 2012;14:205–209.
  5. Danne T, et al. Prevention of Hypoglycemia by Using Low Glucose Suspend Function in Sensor-Augmented Pump Therapy. Diabet Technol Therapeut 2011;13:1–6.

*En oversikt over indikasjoner, kontraindikasjoner, forholdsregler, advarsler og mulige bivirkninger finnes i bruksanvisningen.

Last updated: 25 Jun 2014

Section Navigation

Additional information

Norway